Blogger Widgets

2. marca 2012

Rusko sa pripravuje na hviezdne finále

Ruský verejnoprávny vysielateľ RTR zverejnil oficiálny zoznam účastníkov národného finálového kola, ktoré sa uskutoční v stredu 7. marca. Divákom sa predstaví celkom 25 skladieb. O víťazovi rozhodne divácke hlasovanie a odborná porota.


Vo finále budú súťažiť aj Buranovskiye Babushki.

Pre fanúšikov Eurovízie je atraktívnych hneď niekoľko zvučných mien. O postup do Baku sa pokúsi spevák Dima Bilan, ktorý Rusko na Eurovízii reprezentoval v roku 2008 s piesňou Believe a získal pre svoju krajinu zatiaľ jediné víťaztvo na tejto súťaži. Tentokrát sa o zopakovanie úspechu pokúsi v duete s Juliou Volkovou, ktorá je známa  ako polovička už neexistujúceho dievčenskeho dua t.A.T.u., ktoré Rusko reprezentovalo na Eurovízii 2003 so skladbou Ne Ver', Ne Boisya.

O výhru v národnom kole sa bude pokúšať aj celosvetovo úspešný rapper Timati. Ten sa tiež predstaví v duete s uznávanou ruskou Aidou Garifullinou. Mnohých potešila aj opätovná účasť zoskupenia postarších dám, ktoré si hovoria Buranovskiye Babushki, ktoré sa v Rusku tešia vďaka svojej radosti zo života, pretavenej do svojich piesní, veľkej obľube. Za povšimnutie tiež stojí účasť bieloruskej reprezentantky z roku 2006 Poliny Smolovej.

  1. Lena Maksimova
  2. Ksenona
  3. Irson Kudikova
  4. The UPS
  5. SARDOR
  6. 4POST
  7. Efrosiya
  8. UNITE IT
  9. Katya Savelyeva
  10. Olga Makovetskaya
  11. Rene
  12. Farinelli Balls
  13. Polina Smolova
  14. CHINKONG feat. KARINA
  15. Mari Karne
  16. Mark Tishman
  17. Ed Sulzhevskij
  18. Elena Ekimova
  19. Julia Volkova & Dima Bilan
  20. Riff Action Family
  21. AIDA & TIMATI
  22. Pavla
  23. Syostry Syo
  24. Buranovskiye Babushki
  25. Band Jet Kids
FOTO: guardian.co.uk, janelaesc.com
ZDROJ: eurovision.tv, escportal.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára