Blogger Widgets

3. apríla 2012

ŠOK z Cypru: Účasť na Eurovízii je neistá


Počas uplynulých dní prišli z Cypru prekvapivé správy. Verejnoprávny vysielateľ CyBC je vo finančnej kríze. Parlament  mu totiž neschválil tohtoročný rozpočet, čo znamená, že všetky televízne projekty vrátane Eurovízie sú ohrozené. Vystúpenie cyperskej reprezentantky Ivi Adamou so skladbou La La Love v máji v Baku je tak neisté.

Situácia v televízii je napätá a ako informuje denník Cyprus Mail, zamestnanci sú zo situácie znechutení a okrem krátkych protestných náznakov zvažujú aj generálny štrajk. Neschválenie rozpočtu televízie totiž priamo zasiahlo aj ich, zatiaľ nedostali vyplatené mzdy za uplynulý mesiac.

"Televízna" kríza zasiahla aj prípravy cyperskej delegácie na Eurovíziu. Podľa miestnych správ je totiž účasť krajiny na aktuálnom ročníku pre finančné problémy otázna. Všetko by malo byť jasné po opätovnom štvrtkovom hlasovaní cyperského parlamentu o rozpočte pre CyBC. Ivi Adamou zatiaľ situáciu nevidí tragicky a svojim fanúšikom na sociálnych sieťach odkazuje, že v Baku ju určite uvidia.

FOTO: fanpop.com
ZDROJ: oikotimes.com, cyprus-mail.com, escportal.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára